به گزارش قدس آنلاین، محمود طغرایی افزود: این درخت چنار کهنسال در استان خراسان رضوی، شهرستان گناباد، بخش کاخک، دهستان زیبد، غرب روستای فودنجان و در مجاورت مسیر قنات این روستا نظر هر بینده ای را جلب میکند.
وی درباره سیمای ظاهری این درخت اظهار کرد: این درخت کهنسال همچنان سرسبز و با طراوت است و اهالی در سالهای اخیر در پیرامون تنه آن سکویی سیمانی ساختهاند.
مسوول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: این درخت کهنسال تقریبا حدود ۱۵ متر ارتفاع و حدود ۲ متر قطر دارد و طول سایهاندازش نیز حدود ۱۴ متر است.
طغرایی افزود: قدمت تقریبی این درخت کهنسال در حدود ۵۵۰ سال تخمین زده شده و با توجه به قرار داشتن در مجاورت مسیر قنات به درخت چنار قنات معروف شده است.
وی ادامه داد:یکی از اهداف اولیه شناسایی و ثبت ملی این درخت کهنسال، الزام قانونی پاسداشت میراث طبیعی و ارایه برنامه های حفاظتی به منظور استمرار بقا و ماندگاری این یادگارهای طبیعی ارزشمند است.
مسوول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: یکی از اساسی ترین اقدامات برای ماندگاری این گونه درختهای کهنسال، اطمینان داشتن از حقابه درخت از آب قنات است.
طغرایی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر سیمانی کردن کانالهای آب و ایجاد سکوهای سیمانی و گاه کشیدن راه های آسفالت به کناره این درختها، مانع آب رسانی به ریشههای آنها و موجب خشک شدن تدریجی درختان میشوند.
هم اکنون بیش از هزار و ۷۰۰ اثرتاریخی، فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی و طبیعی ثبت شده است.
نظر شما